Allt en blivande reflexolog behöver

  • Basmedicin och
  • Läkemedelskunskap

Våra två distanskurser har allt en blivande reflexolog behöver.
Studera hemma i din egen takt. Vid beställning skickas materialet per post till dig. Du går igenom kapitel för kapitel, med instuderingsfrågor i slutet av varje kapitel.

Basmedicinkursen/ Medicin 1+2 passar alla alternativterapeuter som söker det tillägget. Innehåller Anatomi, Fysiologi och Sjukdomslära.

Materialet är i fysisk form så du kan enkelt gå tillbaka och slå i det när du söker något specifikt för en klient med en viss åkomma.

Båda kurserna är godkända och rekommenderade av Kroppsterapeuternas Förbund, KRY.

Hemtentamen när du slutfört kursen/kurserna. Du har 2 år på dig från beställning att göra din tentamen.

Basmedicin, även kallad Medicin 1 och 2.

Kursen innehåller anatomi, fysiologi och sjukdomslära utformat för terapeuter.

Ett kompendie på 136 sidor med illustrationer och instuderingsfrågor till varje kapitel.

Kursen innehåller cellens uppbyggnad och funktion, mage och tarm, lever, njurar, hjärta-kärl, lungor, immunförsvaret, hormonsystemet, hjärnans kemi, det endokrina systemet, muskler och hud.

Cirka 120 timmar.

Läkemedel, näringstillskott och hur de påverkar kroppen.

Tillägg till dina kunskaper i Basmedicin för att bli diplomerad reflexolog. Kompendie på 94 sidor med instuderingsfrågor till varje kapitel.

Vilka näringsämnen urlakas då man tar olika mediciner? Vilka vitamin- mineraltillskott krockar med ett läkemedel? Vilka kosttillskott kan man rekommendera klienten att ta? I vilka fall finns det något naturligt ämne, ört eller växtpreparat som man kan informera klienten om istället för ett läkemedel?
När du läst denna kurs blir det enklare för dig att förstå vad som eventuella är symtom av läkemedelsbiverkning hos en klient, och hur du på bästa sätt kan hjälpa din klient med sin hälsa.

Cirka 90 timmar.