Lärare

De som kommer vägleda dig på din resa

Marianne Olsson

 

Marianne Olsson är född 1964 och uppvuxen i Härjedalen. Hon kom i kontakt med komplementärmedicin och blev hjälpt med sitt tillfrisknande under tidigt 1990-tal, då kroppen hade sagt ifrån efter en stressig period i livet.

 

Tillfrisknandet och det allt större intresset för komplementära behandlingsmetoder ledde till att hon 1993 utbildade sig till body harmony terapeut och 1995 vidare till certifierad massageterapeut och spädbarnsmassage-instruktör. Efter ett par års framgångsrikt arbete med massagebehandlingar på företag ville Marianne vidareutveckla sig för att kunna uppnå ett mer  långvarigt och bestående resultat av behandlingarna och såg reflexologin som en naturlig fortsättning, tack vare reflexologins möjlighet att arbeta på fysisk, mental och känslomässig nivå. Marianne har läst psykologi vid Lunds universitet och tagit 60 högskolepoäng anatomi, fysiologi och näringslära.

 

Efter avslutad utbildning och arbete med reflexologin driver och undervisar Marianne sedan 2005 Kairons Reflexologiskola i Stockholm och Göteborg, samt har egen praktik i Göteborg, Hisings Backa.

Kairons Grundare: Karl-Axel Lind

 

Karl-Axel Lind föddes i Västerbotten 1946. Parallellt med sin ingenjörsbana ägnade han sig med stort intresse åt alternativmedicin i allmänhet och zonterapi i synnerhet.

 

Han studerade ingående amerikanerna Fitzgerald & Inghams teorier i zonterapi och med en ingenjörs noggrannhet gjorde han  studier på kroppens zoner. Hans aldrig sinande nyfikenhet och mötet med många komplexa fall drev hans forskning framåt och han producerade efter hand allt mer exakta kartor över reflexpunkterna i olika system över hela kroppen. Sedan mitten av 80-talet ägnade han sig på heltid åt att vidareutveckla de tidigare forskarnas teorier och han kallas för den Nordiske Reflexologins Fader.
Hans elever och kollegor i Norden består av ett nätverk där Karl Axel var  själva mittpunkten i nätverket. Det var ett dynamiskt samarbete mellan Karl Axel och hans kollegor där han samlade in information från hela Norden, systematiserade informationen och efter noggranna studier återgav den till sina kollegor. Han var öppen och lyhörd för förändringar inom reflexologin, inget var hugget i sten förrän det var utforskat på mängder av individer. Tack vare hans öppenhet att det inte bara finns en sanning; dvs enbart ett system av kartor på kroppen utan flera olika har hans livsverk sakta men säkert vuxit fram genom åren. Det vittnar om ett ypperligt forkarsinne! Hans bibliotek är stort, där ryms volymer om de stora grekiska filosoferna och matematikerna, tex Pythagoras, men även böcker som handlar om den senaste medicinska forskningen.

 

Den 5 september 2012 lämnade Karl Axel Lind jordelivet för denna gång. Nu har han gjort sin sista behandling, dragit upp sin sista fisk, stått med bara fötter på den våta jorden en stjärnklar natt och puffat på sin pipa för sista gången. Det känns som om han njuter av sin frihet från jordelivets vedermödor och en begränsande kropp.

 

Kvar finns hans fantastiska livsverk och allas våra minnen av honom.
Vi på Kairon gör vårt bästa för att förvalta och förmedla hans kunskaper till alla som söker den.

 

1987 grundade han reflexologiskolan Kairon.